Τρίτη, 05 Μαϊος 2020 02:26

Το αθέατο βάθος τής μαύρης κουκίδας

Ο καθηγητής μπήκε στην αίθουσα και είπε με ύφος: «πρόχειρο διαγώνισμα!»

Οι φοιτητές κοιτάχτηκαν αμήχανοι μουρμουρίζοντας. Η ώρα περνούσε κι εκείνοι περίμεναν αγχωμένοι. Ο καθηγητής μοίρασε το έντυπο τής εξέτασης σε κλειστό φάκελο και τούς ρώτησε αν έχουν μελετήσει την ύλη πού τούς είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα. Οι απαντήσεις ήταν ανάμικτες.

Ο καθηγητής χαμογέλασε και είπε: «Βγάλτε τα χαρτιά σας». Οι φοιτητές έμειναν απορημένοι, επειδή το χαρτί είχε μόνο μια μαύρη κουκίδα στο κέντρο του.

– Γράψτε τι βλέπετε. Όταν παρέδωσαν όλοι το γραπτό τους εκείνος άρχισε να διαβάζει το κάθε ένα, δυνατά. Το κοινό σημείο, ήταν πως όλοι στάθηκαν στην περιγραφή τής μαύρης τελείας. Στην τάξη επικράτησε σιγή. Ο καθηγητής σήκωσε τα μάτια του απ΄τα γραπτά και είπε:

«Ησυχάστε. Σήμερα θα συζητήσουμε. Δεν θα βαθμολογήσω. Λοιπόν, αυτό πού έχετε κοινό είναι ότι κανείς σας δεν αναφέρθηκε στην λευκή σελίδα! Όλοι επικεντρωθήκατε στην μαύρη τελεία – και το ίδιο συμβαίνει στην ζωή μας: Επιμένουμε να εστιαζόμαστε στα προβλήματα πού μάς απασχολούν – τα θέματα υγείας, τα οικονομικά μας, τις δύσκολες σχέσεις στην οικογένεια, τον ανταγωνισμό στην εργασία ή τις απογοητεύσεις από κάποιους φίλους. Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει: Οι μαύρες κηλίδες είναι μεν πολύ μικρές αν τις συγκρίνουμε με τα καλά τής ζωής μας, αλλά είναι ικανές να δηλητηριάζουν το μυαλό μας. Ακούστε με λοιπόν:

Πάρτε τα μάτια σας απ΄τις μαύρες κηλίδες. Νοιώστε ευγνωμοσύνη για τις ευλογίες πού σάς χαρίζονται, γιά την κάθε στιγμή της ζωής σας. Να είστε ευτυχισμένοι και γεμίστε την ζωή σας με αγάπη!»

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios