Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2017 09:09

Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;

Το ποτήρι είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο; freestockphotos.biz

Mια μικρή ιστοριούλα-παράδειγμα για το πως η ανησυχία για ένα πρόβλημα μας δημιουργεί περισσότερο βάρος από το ίδιο το πρόβλημα.

Ένας ψυχολόγος διδάσκει μια τάξη περί διαχείρησης στρες και άγχους.
Σηκώνει ένα ποτήρι νερό γεμισμένο μέχρι τη μέση. Όλοι περιμένουν την ερώτηση: “Είναι μισοάδειο ή μισογεμάτο;” Αντί αυτού, ο ψυχολόγος ρωτάει: “Πόσο βαρύ είναι αυτό το ποτήρι με νερό;”. Ακούστηκαν διάφορες απαντήσεις που όλες είχαν να κάνουν με γραμμάρια.
Ο ψυχολόγος απάντησε: “Το απόλυτο βάρος, δεν έχει σημασία. Εξαρτάται από το πόση ώρα το κρατάω. Αν το κρατήσω για ένα λεπτό, δεν είναι πρόβλημα. Αν το κρατήσω για μια ώρα, θα πονέσει λίγο το χέρι μου. Αν το κρατήσω για μια μέρα, θα νοιώσω το χέρι μου μουδιασμένο και παράλυτο. Σε όλες τις περιπτώσεις, το απόλυτο βάρος του ποτηριού δεν αλλάζει, αλλά όσο το κρατάω τόσο πιο βαρύ γίνεται.

Τα προβλήματα και οι ανησυχίες στη ζωή μας είναι σαν αυτό το ποτήρι. Αν τα σκεφτούμε για λίγο, μια χαρά. Όταν τα σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω, αρχίζουν και μας πονάνε. Αν τα σκεφτόμαστε όλη μέρα παραλύουμε και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο.”

Μην ξεχνάτε να αφήνετε το ποτήρι κάτω!

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2022 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios