Δευτέρα, 21 Μαϊος 2018 10:03

Ο άνθρωπος με τους δυο σάκους

Ο άνθρωπος με τους δυο σάκους pixabay.com, StockSnap

O Σολομώντας είπε: "Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τα πάντα και δεν μπορούν να τα χαίρονται". Για να πιάσεις τη μεγάλη σου στιγμή πρέπει να είσαι υγιής. Μην κρατάς τίποτα μέσα σου. Διάβασε την παρακάτω ιστορία:

       Ήταν ένας άνθρωπος που είχε έναν σάκο μροστά του κι έναν άλλον πίσω του. Όταν τον ρώτησαν: "Τι έχεις εκεί μπροστά;", απάντησε: "Εδώ, σε αυτόν τον σάκο, έχω τα κακά πράγματα που μου συνέβησαν, για να τα θυμάμαι και να τα αναλύω, και στον σάκο πίσω μου, έχω τα καλά πράγματα που μου συνέβησαν και που, μια στις τόσες, κοιτάζω."

       Ένας άλλος άνθρωπος που πέρασε επίσης με δύο σάκους είπε, όταν του έκαναν την ίδια ερώτηση, ότι ο σάκος μπροστά είχε τα καλά πράγματα που του είχαν συμβεί για να τα θυμάται και να ευχαριστεί τον Θεό γι' αυτά, και ο πίσω σάκος τα κακά πράγματα που κουβαλούσε μαζί του.

      Τέλος, ένας τρίτος άνθρωπος, όταν τον ρώτησαν το ίδιο, απάντησε ότι στον μπροστινό σάκο είχε όλα τα καλά πράγματα και στο πίσω τα κακά πράγματα, αλλά ο παρατηρητής είδε ότι ο πίσω σάκος ήταν άδειος. Τότε ρώτησε "γιατί", και ο άνθρωπος με τους σάκους απάντησε: "Είναι επειδή έσκισα τον πίσω σάκο και όταν του ρίχνω κάτι κακό, πέφτει".

 

     Μην κοιτάς πίσω, μη ζεις μέσα στο παρελθόν. Να γεμίζεις με θετικές πεποιθήσεις, αυτοεκτίμηση, εμπιστοσύνη στην αξία σου και αυτοκυριαρχία. Πάντα θα υπάρχουν μέσα σου ικανότητες και δύναμη για πολλά περισσότερα.

 

 

Μπερνάντο Σταματέας, "Τοξικοί Άνθρωποι", Εκδόσεις Εναλιος

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios