Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 15:09

Ένα ποντίκι μια φορά

Ένα ποντικάκι κάποτε παρατηρούσε από την τρύπα του, τον αγρότη και την γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε; αναρωτήθηκε.

 

Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεσαι πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε διαπιστώνοντας πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα! Τρέχει λοιπόν γρήγορα στον αχυρώνα, για να ανακοινώσει το φοβερό νέο: «Φέρανε μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!»
Η κότα κακάρισε, ξερόβηξε και σηκώνοντας το λαιμό της είπε: «Κυρ ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό είναι πρόβλημα για σένα. Αλλά δεν βλέπω τι επίπτωση μπορεί να έχει σε μένα. Δεν με ενοχλεί καθόλου η ποντικοπαγίδα!»

Το ποντικάκι γύρισε τότε στο γουρούνι και φώναξε: «Φέρανε μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!» Το γουρούνι κούνησε το κεφάλι και απάντησε: «Λυπάμαι πολύ, κυρ ποντικέ μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο από το να σού ευχηθώ καλή τύχη».

Τότε το ποντίκι στράφηκε προς το βόδι και του φώναξε απελπισμένο: «Σας λέω πως έχει μια ποντικοπαγίδα στο σπίτι!» Και το βόδι απάντησε: «Κοίταξε, κύριε ποντικέ μου, πολύ λυπάμαι για τον κίνδυνο που διατρέχεις, αλλά εμένα η ποντικοπαγίδα τί μπορεί να μου κάνει;»

Έτσι ο ποντικούλης έφυγε με κατεβασμένο το κεφάλι, περίλυπος και απογοητευμένος, γιατί κατάλαβε πως έπρεπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πού διέτρεχε.
Την επόμενη νύχτα ένας παράξενος ήχος, κάτι σαν μια ποντικοπαγίδα πού κλείνει, ξύπνησε τη γυναίκα του αγρότη που έτρεξε να δει τι συμβαίνει. Μέσα στην σκοτεινιά της νύχτας όμως, δεν είδε πως στην παγίδα είχε πιαστεί από την ουρά του, ένα φίδι... Φοβισμένο το φίδι γύρισε και δάγκωσε την γυναίκα. Ο άντρας της ξύπνησε απ΄τις φωνές της και ανήσυχος, την πήγε στο νοσοκομείο.

Έμειναν εκεί όλη νύχτα και το πρωί επέστρεψαν στο σπίτι. Η γυναίκα όμως παρουσίασε πολύ υψηλό πυρετό. Ο γιατρός συμβούλεψε τον άντρα της να της φτιάξει ζεστή σούπα. Έτσι ο αγρότης έσφαξε την κότα, για να κάνει μια καλή κοτόσουπα. Ωστόσο η γυναίκα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και όλοι οι γείτονες την επισκέπτονταν καθημερινά για να βοηθήσουν. Ο καθένας με τη σειρά του, καθόταν στο προσκεφάλι της γυναίκας από ένα οχτάωρο. Για να τους φιλεύει ο αγρότης, αναγκάστηκε να σφάξει το γουρούνι. Τελικά όμως η γυναίκα δεν την γλύτωσε. Πέθανε... Στην κηδεία της πήγε πάρα πολύς κόσμος, γιατί ήταν καλή γυναίκα και την αγαπούσαν όλοι. Για να φιλοξενήσει όλον αυτόν τον κόσμο, ο αγρότης αναγκάστηκε να σφάξει το βόδι.

Ο κυρ ποντικός έβλεπε όλο αυτό το πήγαινε – έλα από την τρυπούλα του με πάρα πολύ μεγάλη θλίψη, χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι, σκεπτόμενος ότι τελικά όλοι είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας...

Πηγή: bimag.gr

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios