Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ξεκινά στις:08/05/2017 19:00
Λήγει στις:08/05/2017 21:00

Περιγραφή

Την Δευτέρα 8 Μαϊου στις 19:00 η ιστορικός τέχνης και ξεναγός Άρτεμις Σκουμπουρδή θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Μοναστηράκι-Πλάκα, οι γειτονιές των θεών».

Στο σπουδαίο αυτό βιβλίο η κυρία Σκουμπουρδή αφηγείται με τρόπο μοναδικό την ιστορία της Αθήνας, από την εποχή που πρωτοκατοικήθηκε ως τις μέρες μας. Το αξιοσημείωτο στη ροή του βιβλίου, δεν είναι μόνο η βαθειά γνώση της συγγραφέως για την ιστορία, αλλά και ο μοναδικός τρόπος που έχει να αφηγείται την καθημερινότητα των κατοίκων της, την νοοτροπία και τις συνήθειές τους  για τούτο και για εκείνο, τα ήθη και τα έθιμά τους. 

Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να βρίσκουμε χρόνο επανασύνδεσης με την πόλη μας, να βρίσκουμε τρόπους να την γνωρίζουμε όλο και καλύτερα, ανακαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά της και την αθέατη πολλές φορές ομορφιά της, την οποία συνήθως προσπερνάμε αδιάφορα. Και ίσως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αυτή την επανασύνδεση να την έχουμε ανάγκη.                                                         

Σας περιμένουμε.

 

Η Άρτεμις Σκουμπουρδή γεννήθηκε στην Κάλυμνο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στα ιστορικά σχολεία της Πλάκας, το 74ο Δημοτικό και το Α΄γυμνάσιο Θηλέων. Σπούδασε στην Αθήνα (ξεναγός) και στην Μαδρίτη (ιστορικός τέχνης).

Το 1982 θεσπίζει με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και το Σωματείο Ξεναγών τον θεσμό των "Δωρεάν Ξεναγήσεων" ως εθελόντρια και το 2012 επαναφέρει με δική της πρωτοβουλία το θεσμό (μετά την κατάργησή του). Η συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων επεκτείνεται με διαλέξεις και την συγγραφή τεσσάρων ιστορικών βιβλίων για την Αθήνα.

Παράλληλα ασχολείται με την ιστορική και λαογραφική μελέτη της παλαιάς Αθήνας. Διδάσκει τα Αθηναϊκά θέματα στην Σχολή Ξεναγών και δίνει διαλέξεις που αναφέρονται σε αυτά, σε πολιτιστικούς Συλλόγους.

Από το 1987 επιμελείται και παρουσιάζει ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αρχαιολογικού περιεχομένου καθώς επίσης, εκπομπές ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου με τίτλο "Αθήνα, μια πόλη μαγική" (Αθήνα 9,84, Αντ1, Mega).

Εργάζεται ως επιστημονική Σύμβουλος σε τηλεοπτικές εκπομπές (ΕΡΤ) ιστορικών και λαογραφικών θεμάτων για την Αθήνα.

Είναι εκλεγμένο μέλος τού Δ.Σ. τού Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, των Φίλων του Μουσείου Μπενάκη, του Πολιτιστικού Ιδρύματος "Κλεόβουλος ο Λίνδιος" και επίτιμο μέλος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου, των Φίλων του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία, του Συλλόγου Πλακιωτών και Φίλων της Πλάκας. "Αθηναιογραφεί" σε εφημερίδες και περιοδικά. Ξεναγεί, μελετά, ερευνά, γράφει και λατρεύει διά βίου τη μαγική πόλη, την Αθήνα.

Τοποθεσία

Bigger Smaller

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Σημειώσεις

  • Στο χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
  • Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση (με κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, ή βιντεοκάμερα) αποσπασμάτων ή ολόκληρης της εκδήλωσης, χωρίς άδεια από τους υπεύθυνους του χώρου.

Τελευταία νέα

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2023 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios