Πληροφορίες Εκδήλωσης

Ξεκινά στις:01/01/1970 02:00
Λήγει στις:14/12/2017 20:00

Περιγραφή

Στους άνυδρους καιρούς πού ζούμε, όπου περισσεύει η αγωνία και η κατήφεια, η έκθεση ζωγραφικής τής Νεφέλης Φάλαρη ΤΑ ΔΩΡΑ, έρχεται να μας θυμίσει ότι ακόμα και μέσα στην πιο σκοτεινή ημέρα, ο ήλιος βρίσκει τρόπο να κάνει το πέρασμά του στη ζωή μας. Κι αν θελήσουμε να πάρουμε το βλέμμα μας, έστω και φευγαλέα απ’ αυτά που μας βασανίζουν, θ΄ αντιληφθούμε ότι η ζωή είναι πάντα εδώ, δώρο μοναδικό πού επιμένει να μας ακολουθεί παντού ανεξάρτητα απ’ τις συνθήκες. Γιατί αυτή είναι η φύση μας: να ζούμε την ειρήνη έστω κι αν οι καιροί είναι ταραγμένοι, να διατηρούμε τη γαλήνη του νου, ακόμα και μέσα στην οχλοβοή, να είμαστε διατεθειμένοι να μοιραζόμαστε τη δροσιά της αγάπης, αδιαφορώντας για τις φωνές που κραυγάζουν πως τάχα δεν υπάρχει πιά θέση γι’ αυτήν.

Στην ζωή του καθενός μας, έρχονται ώρες πού κάνουμε «ταμείο». Και τότε συνειδητοποιούμε ότι σε όλους μας, χωρίς καμμιά διάκριση, η ζωή μοίρασε τα δώρα της, απλόχερα. Αν τα δεχτούμε ή όχι, είναι προσωπική επιλογή. Πάντως η έκθεση ΤΑ ΔΩΡΑ της Νεφέλης Φάλαρη, προτείνει με τον δικό της χαμηλόφωνο μα δυναμικό τρόπο, έναν διάλογο με τον επισκέπτη πού ίσως βρει εκεί το δικό του αθέατο πέρασμα για να ξαποστάσει.

 Οι ώρες επισκέψεων είναι:
Τρίτη & Πέμπτη: 12.00-15.00 και 17.00-20.00
Τετάρτη & Παρασκευή: 17.00-20.00
Σάββατο: 12.00-15.00

 

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα και έκανε ελεύθερες σπουδές σχεδίου, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας, ζωγραφικής και μπατίκ με την Ελένη και τον Γιώργο Βακαλό, τον Παναγιώτη Τέτση, τον Παύλο Μοσχίδη, τον Μιχάλη Δωρή, τον Δανιήλ Γουναρίδη, την Μερόπη Πρέκα κ.ά.

Έργα της (ελαιογραφίες και μπατίκ) έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Εργάστηκε τα σχέδια των βιβλίων «Σχέδια από Ελληνικά κεντήματα» του Μουσείου Μπενάκη σε συνεργασία με την Αμαλία Μεγαπάνου, «Ελληνική κουρτίνα» τής Άννας Κασιμάτη και το «Μικρασιατικό κέντημα» τής Άννας Κερεστετζή, τού ΕΟΜΜΕΧ.

Έχει εικονογραφήσει παιδικά βιβλία καθώς και εξώφυλλα λογοτεχνικών εκδόσεων.

Έχει τιμηθεί με πρώτα βραβεία σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.

Τοποθεσία

Bigger Smaller

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Σημειώσεις

  • Στο χώρο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα
  • Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν επιτρέπεται η φωτογράφιση και η μαγνητοσκόπηση (με κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή, ή βιντεοκάμερα) αποσπασμάτων ή ολόκληρης της εκδήλωσης, χωρίς άδεια από τους υπεύθυνους του χώρου.

Τελευταία νέα

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2023 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios