Ο τρόπος με τον οποίο συνομιλούμε, φλερτάρουμε, περπατάμε στο δρόμο, κρατάμε την πόρτα να περάσει ο άγνωστος στο ασανσέρ, όλα αυτά δείχνουν την παιδεία μας. Παιδεία είναι οι λέξεις μας, η διακριτικότητά μας, η ελευθερία μας. Παιδεία είναι η μεγαλοψυχία μας, το να ποτίσουμε μια άγνωστη γλάστρα, το να φροντίζουμε την πίσω όψη του σπιτιού μας. Για το ωραίο και τη σωτηρία του…

Η ζωή – επαγγελματική και προσωπική – είναι ένα παιχνίδι ελιγμών και αμοιβαίων υποχωρήσεων και συμβιβασμών. Ωστόσο, αν η ευφυΐα κάνει τη μισή δουλειά σε ό,τι αφορά το παραπάνω, η συναισθηματική νοημοσύνη σφραγίζει όλες τις συμπεριφορές που μας κάνουν μέλη μιας ομάδας. Η ενσυναίσθηση, η εμψύχωση, η κατανόηση στα προβλήματα των άλλων μας βοηθά τόσο στο να διεκπεραιώνουμε προβλήματα και κρίσεις με επιτυχία, όσο και στο να δημιουργούμε το κλίμα και τις συνθήκες μέσα στα οποία θέλουμε και εμείς να ζούμε.

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 08:10

Η φιλία είναι θέμα χημείας

Φιλία. Λέξη μικρή στην έκταση μα μεγάλη στο νόημα. Την έχω άρρηκτα συνυφασμένη στον νου μου με δύο ρητά που σίγουρα θα τα έχεις ακούσει από τυχαία στόματα κατά καιρούς. Ένα που ισχυρίζεται πως «Οι φίλοι είναι σαν τ’ αστέρια, μπορεί να μην τα βλέπεις κάθε μέρα, μα ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί». Κι εκείνο το εξίσου αληθινό που λέει «Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ξέρεις κάποιον, αλλά πόσο πολύ σου στάθηκε όταν τον είχες πραγματική ανάγκη». Κι είναι αυτές δύο φράσεις που χαρακτηρίζουν κατά βάση όλες ανεξαιρέτως τις φιλικές σχέσεις μου.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020 10:24

Εικαστικός περίπατος στο Ηρώδειο

«Η εικαστική εγκατάσταση, εδώ, στο Ηρώδειο μας υπενθυμίζει την αξία των τεχνών και τον τρόπο που συνομιλούν οι εικαστικές με τις παραστατικές τέχνες», χαιρέτησε η διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, καλωσορίζοντας τις πρώτες ομάδες θεατών.

Πέντε συνήθειες που είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά σας και να σας μεταμορφώσουν σε έναν πιο χαρούμενο άνθρωπο.

Αποκτάς μεγαλύτερη αγάπη για τους άλλους όταν αρχίζεις να φροντίζεις τον εαυτό σου. Εάν θέλεις να τους αγαπήσεις και δεν μπορείς να το εκφράσεις, η ίδια αυτή δυσκολία υπάρχει στην σχέση σου με τον εαυτό σου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την πολύτιμη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα Πολιτισμού: https://digitalculture.gov.gr

Πρώτη η Οδύσσεια στα έργα που διαμόρφωσαν τον κόσμο!

Σε ένα χωριό ζούσε ένας έμπορος. Με τον γαϊδαράκο του, γύριζε στις διπλανές πόλεις και τα χωριά και πουλούσε την πραμάτεια του.

Σάββατο, 23 Μαϊος 2020 18:10

Με τα μάτια τού πατέρα μου

Ο Μίλτος ήταν ένας μικρόσωμος αθλητής. Είχε κερδίσει χρόνο κι ήταν ο μικρότερος στην τάξη του. Σε όλους τούς αγώνες μπάσκετ, ο πατέρας του ήταν στις κερκίδες και τον εμψύχωνε. Ζούσαν μαζί όλα τους τα χρόνια και ήταν πολύ αγαπημένοι. Ο προπονητής όμως, δεν πίστευε στις δυνατότητές του, γι΄αυτό και δεν τού έδινε ούτε μία ευκαιρία να σηκωθεί και να παίξει έστω και για λίγο, στους αγώνες, παρ΄ότι ο νεαρός έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Τον ήθελε για αναπληρωματικό, αλλά μέχρις εκεί.

Σελίδα 1 από 17

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2020 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios