Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 11:55

Η Αθήνα κάποτε

Αγαπούμε την πόλη μας. Εδώ γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Εδώ πορευόμαστε μέσα στο φως της, εκτυφλωτικό τα καλοκαίρια, ήρεμο τον χειμώνα. Εδώ, στην «ενδεκάλοφο» Αθήνα, πορευόμαστε ανάμεσα σε μοναδικά μνημεία, φημισμένα μέχρι τα πέρατα της γης για την αρμονία και την ομορφιά τους. Γειτονιές ξεχασμένες απ᾿ τον χρόνο κι άλλες πολύβουες με λογής-λογής ανθρώπους, που περνούν από μέσα τους αδιάφοροι – σαν υπνωτισμένοι.

 

Στην πόλη αυτή, ο χρόνος «μετράει» αλλιώς - νομίζεις ότι ζεις στο παρόν, αλλά εδώ ένα Βυζαντινό κεραμίδι, εκεί ένα αρχαϊκό θραύσμα, γεμίζουν το νου σου, με αρώματα αλλοτινά.

Η έκθεση Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΤΕ δεν λειτουργεί σαν νοσταλγική αναφορά στο παρελθόν, επειδή οι αναμνήσεις, από μόνες τους, δεν έχουν ζωή. Αυτό που επιδιώκουμε είναι Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΠΟΤΕ να αποτελέσει μια αφετηρία για να βρει η πόλη μας το ανθρώπινο πρόσωπό της, κρυμμένο προς το παρόν πίσω απ᾿ τα αδιάφορα μάτια των κατοίκων της.

Ας δούμε την έκθεση αυτή σαν ένα κάλεσμα, μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε αυτό το κομμάτι γης που, παρά τις χιλιάδες χρόνια ιστορίας χαραγμένα πάνω του, παραμένει πάντα γοητευτικό με την ζωή να πάλλεται ακατάπαυστα μέσα του, επειδή με το πνεύμα και την ψυχή του κατέκτησε για πάντα την ανθρωπότητα.

Φωτογραφίες

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios