Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 00:07

Ξέχνα την ανησυχία

Ξέχνα την ανησυχία pixabay.com, pixel2013
Η ανησυχία αντηχεί στο μυαλό σου σαν ήχος από πένθημες καμπάνες. Σε κάνει να αισθάνεσαι βαρύς, να αντεπεξέρχεσαι με δυσκολία στις διάφορες καταστάσεις και σαμποτάρει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή σου.
    Όταν ανησυχείς δε διαφέρεις και πολύ από τον πωλητή που έρχεται στην πόρτα σου και λέει: “Θέλω να αγοράσεις το προϊόν μου, αλλά δεν είναι καλό.” Έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο εαυτός σου όταν ανησυχείς. Αλλά και οι άλλοι άνθρωποι δε χαίρονται να βρίσκονται μαζί σου, γιατί δεν είσαι και πολύ ευχάριστος. Αυτό το ξέρεις πολύ καλά, όμως εσύ εξακολουθείς να ανησυχείς. Γιατί;
 
    Με το να ανησυχείς πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις εκείνα που πρόκειται να συμβούν να γίνουν όμως εσύ τα θέλεις. Νομίζεις ότι αν παρατηρήσεις και αν αναλύσεις τα αρνητικά σημεία μιας κατάστασης μπορείς να τα εμποδίσεις να συμβούν. Αυτό είναι δυνατό να ισχύει ορισμένες φορές, αλλά με τον τρόπο αυτό απομακρύνεις πολλά φιλικά άτομα από το δρόμο σου με την απαισιοδοξία και την καχυποψία που δείχνεις και στη συνέχεια να μετατρέπεις την απόκτηση εκείνου που θέλεις να επιτύχεις σε μια μάχη όπου αντί το αποτέλεσμα να είναι μια ευχάριστη εμπειρία τελικά γίνεται μια δυσάρεστη.
    Ένας άλλος λόγος που υιοθετείς μια απαισιόδοξη συμπερφορά είναι για να δημιουργήσεις ένα δίχτυ ασφαλείας από κάτω σου, έτσι ώστε να μην αισθανθείς απογοήτευση και να έχεις δικαιολογία αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα ήθελες. Μπορεί βέβαια, να σου έχει γίνει συνήθεια να μην παίρνεις αυτό που θέλεις από τη ζωή και να έχεις πια μάθει να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο.
 
    Τα καλά πράγματα συμβαίνουν στη ζωή σου όταν συγκεντρώνεσαι σε αυτά. Τα δυσάρεστα σταματούν να συμβαίνουν στη ζωή σου όταν σταματήσεις κι εσύ να συγκεντρώνεσαι σ' αυτά. Η ευτυχία, η υγεία και η ευημερία σου εξαρτώνται από την προθυμία που δείχνεις να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου για να συγκεντρωθείς σ' εκείνο που θέλεις. Αυτή είναι η τέχνη του δημιουργικού οραματισμού. Αλλά είναι και ο τρόπος που μπορείς να πάρεις τα όνειρά σου από το φανταστικό βασίλειο των επιθυμιών και να τα κάνεις πραγματικότητα. Κάθησε ήρεμα και σκέψου:
 
1.    Τι είναι αυτό που επιιθμείς;
2.    Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου ότι το έχεις. Άκουσέ το, γεύσου το, ακούμπησέ το, αισθάνσου το, μύρισέ το.
3.    Πώς αισθάνεσαι;
4.    Τώρα που έχεις αυτό που θέλεις, φαντάσου με ποιο τρόπο η ζωή σου γίνεται διαφορετική;
5.    Πώς χειρίσεσαι τους δύσκολους ανθρώπους και τα προβλήματα στη ζωή σου τώρα που έχεις αυτό που θέλεις;
 
 
Julia Hastings, “Μπορείς να έχει ό,τι θέλεις”, Εκδόσεις Success Dynamics

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios