Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 20:10

Σταματήστε κάθε κριτική

Σταματήστε κάθε κριτική pixabay.com, Johannes Plenio

Όταν θέλετε να επικρίνετε κάποιον συνήθως επικρίνετε τον εαυτό σας διαρκώς για τα ίδια πράγματα. Πότε θα αντιληφθείτε ότι η επίκριση δεν αποδίδει; Ας δοκιμάσετε λοιπόν μια άλλη τακτική. Ας αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως είναι τώρα!

    Οι άνθρωποι που έχουν την τάση να επικρίνουν κάποιους, συχνά επικρίνονται από τους άλλους, επειδή οι ίδιοι έχουν μέσα τους το πρότυπο της επίκρισης. Ό,τι δίνουν παίρνουν. Μπορεί βέβαια, να νιώθουν την ανάγκη να είναι πάντα τέλειοι. Αλλά ποιός είναι τέλειος; Έχετε γνωρίσει ποτέ κανέναν τέλειο άνθρωπο; Εγώ δεν έχω. Αν λοιπόν παραπονιέστε για κάποιον άλλο, στην πραγματικότητα παραπονιέστε για κάποια πλευρά του εαυτού σας. Ο άλλος είναι μια αντανάκλαση τους εαυτού σας και ό,τι βλέπετε στους άλλους, το βλέπετε και στον εαυτό σας. Πολλές φορές δε θέλετε να παραδεχτείτε κάτι που είστε.

    Φθείρετε τον εαυτό σας με το οινόπνευμα, τα ναρκωτικά, τα τσιγάρα, τη λαιμαργία κ.α. Με όλα αυτά προσπαθείτε να τιμωρείτε τον εαυτό σας επειδή δεν είναι τέλειος. Τέλειος όμως για ποιον; σε τίνος τις απαιτήσεις και τις προδοκίες προσπαθείτε ακόμα να ανταποκριθείτε; Αυτά αποφασίστε να τα διώξετε. Απλά προσπαθήστε να είστε εσείς και θα διαπιστώσετε ότι είστε υπέροχοι, έτσι ακριβώς όπως είστε αυτή τη στιγμή.


    Αν ανέκαθεν είστε επικριτικό άτομο και βλέπετε τη ζωή με πολύ αρνητικό μάτι, τότε θα χρειαστείτε πολύ χρόνο για να αλλάξετε και να δείτε το πράγματα με περισσότερη αγάπη και αποδοχή. Όσο θα προσπαθείτε να διώξετε την τάση που έχετε για επίκριση τόσο θα μαθαίνετε να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Στο κάτω κάτω η επίκριση είναι απλά μια συνήθεια και όχι η αλήθεια της ύπαρξής σας.
Μπορείτε να φανταστείτε πόσο υπέροχα θα νιώθατε αν σε όλη σας τη ζωή δε σας επέκρινε ποτέ κανείς; Θα αισθανόσαστε απόλυτα ήρεμα και άνετα. Κάθε πρωί θα αρχίζατε μια υπέροχη καινούρια μέρα για σας, επειδή όλοι θα σας αγαπούσαν και θα αποδέχονταν και κανείς δε θα σας επέκρινε και δε θα σας φερόταν υποτιμητικά. Μπορείτε να αποδέχεστε όλα όσα σας κάνουν μοναδικό και ξεχωριστό.
Το να ζει κανείς αρμονικά με τον εαυτό του είναι από τις πιο υπέροχες εμπειρίες που μπορείτε να φανταστείτε. Θα ξυπνάτε κάθε πρωί και θα νιώθετε απέραντη ευτυχία που θα περάσετε άλλη μια υπέροχη μέρα με τον εαυτό σας.


Όταν αγαπάτε αυτό που είστε, τότε αυτομάτως βγάζετε προς τα έξω ό,τι καλύτερο έχετε μέσα σας. Δε λέω ότι θα γίνετε καλύτεροι, γιατί μ' αυτό ίσως να υπονοούσα ότι τώρα δεν είστε αρκετά καλοί. Θα βρείτε όμως θετικότερους τρόπους για να καλύψετε τις ανάγκες σας και να εκφράσετε αυτό που πραγματικά είστε.

 

Louise L. Hay, “Η δύναμη είναι μέσα σου”, Εκδόσεις Success Dynamics

Στοιχεία επικοινωνίας

Κυρίλλου Λουκάρεως 6, Αθήνα, 11471

info@nefeli-culture.gr

2130 302 423

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος © 2024 Νεφέλη - Culture
Powered by Fork Studios Fork Studios